Mijn kind zet wat stapjes, wat nu?

Algemeen

Altijd een mooi moment als uw kind bezig is de eerste stapjes te zetten. Dat kan zijn van de tafel naar de bank of achter een wagentje. In deze fase is uw kind doelbewust bezig met zich staand voort te bewegen.

Leren lopers

Dit is het moment waarop de eerste loopschoentjes of lerenlopers een goede keus zijn. Deze schoenen zijn namelijk speciaal ontwikkeld voor deze fase, hebben een licht verstevigde hiel, met een soepele flexzool en zijn lichtgewicht. Onze schoenenmerken zoals: Richter, Superfit, Brakkies, Bunnies en Jochie hebben daar een speciale lijn voor ontwikkeld. Uiteraard is de maat van wezenlijk belang. Wij adviseren dan ook om u kind mee te nemen naar de winkel, dan meten wij de voeten en geven u een passend advies. De maanden daarna kan uw kind goed gaan oefenen met het afwikkelen van de voet. Na deze periode is uw kind toe aan “echte” schoenen.

Welke aspecten zijn belangrijk bij kinderschoenen?

Algemeen

Een goede kinderschoen heeft een paar belangrijke aspecten wat ervoor zorgt, dat de voeten van uw kind de juiste ondersteuning krijgen.

Afmeting: maat, breedte en hoogte

Het belangrijkste, naast de juiste groeimaat, is de breedte. Merken als Twins, Trackstyle, Piedro en Freaks maken schoenen in meerdere breedtematen. Dat wil zeggen van heel smal (wijdte 2) tot heel breed (wijdte 6). Een smalle voet in een brede schoen geeft geen steun en een brede voet in een smalle schoen zorgt al snel voor pijnlijke tenen en gewrichten.

Ondersteuning

Vervolgens de mediale steun, het voetbed (het bobbeltje onder de voeten), zorgt ervoor dat een voet niet/minder naar binnen kan kantelen. 

Een contrefort (de hielkap) geeft ondersteuning aan de hiel en zorgt ervoor, dat de enkels goed ondersteund worden. Deze hielkap kan bij nieuwe schoenen een beetje hard aanvoelen, maar dat geeft nu juist de ondersteuning. De voet en schoen hebben even de tijd nodig om aan elkaar te wennen.

Een cambreur, deze versteviging tussen de binnen- en de buitenzool zorgt ervoor, dat de schoen op het juiste punt kan buigen. Dat is altijd rond de bal van de voet. Kan je de schoen in het midden doorbuigen, dat zit er onvoldoende steun in de zool.

Waterdicht en ademend

Om de voeten goed te laten ademen, is het noodzakelijk om te kiezen voor een lederen voering of het ademende membraam Gore-Tex. Ál onze schoenen zijn leder gevoerd of met Gore-Tex.

Leder neemt goed vocht op en geeft dit weer door aan de volgende laag. Dat doet Gore-Tex ook, alleen is dit ook nog eens waterdicht. Deze kwaliteitsvoering vindt u bij ons bij de merken Richter, Superfit, Freaks en Teva.

Een synthetische of stoffen voering zorgt juist voor zweetvoeten en in de winter dus ook koude voeten.

rondleiding kinderschoenen winkel leiden
Openingstijden Leiden
maandag gesloten
dinsdag t/m vrijdag 9:30 - 17:30
zaterdag 9:00 - 17:00
Betaal en verzend opties

best shoe deals
online bij kinderkleding-kinderschoenen.nl


Klantenservice 06 - 21666333

    BTW NL174276230B01 / KVK 28113885 / info@oerlemanskinderschoenen.nl

    Copyright © 2017 - kinderkleding-kinderschoenen.nl