Vragen? Neem contact op met onze klantenservice!

Schoenonderhoud

Net als met uw eigen huid heeft de huid van een schoen onderhoud nodig. Leer van een schoen is immers de huid van een rund.
Er zijn verschillende leersoorten en elke soort heeft weer zijn eigen behandeling nodig. 
 
Leersoorten:
Grof gezegd kennen we eigenlijk 4 leersoorten. Tijdens het looien van leer zwelt deze op en wordt in plakken gesneden, laag 1 glad leer, laag 2 en of 3 suède en de laatste laag is split.

  1. Glad leer (buitenkant van de huid en het sterkst)
  2. Nubuck (wordt aan de bovenkant van de huid licht geschuurd, waardoor er een fluweelachtige uitstraling en gevoel ontstaat. Het uiterlijk komt ongeveer overeen met suède, maar is wat steviger. Daarom wordt nubuck vaker gebruikt voor schoeisel. Door het open karakter van nubuck trekt vuil en vet gemakkelijker in, in niet geïmpregneerd leer.)
  3. Suède (wordt gemaakt van de binnenkant van leer, omdat die niet de huidlaag omvat is het iets minder duurzaam, maar wel zachter dan het standaard leer.)
  4. Split (dit is leer wat zeer licht van structuur is en eigenlijk alleen als applicatie gebruikt mag worden op schoenen, daar het niet sterk genoeg is om de spanning van lopen te dragen.)

Hoe onderhoud ik mijn schoenen? 
Een aqua protect spray (impregneren) is een goede basis om het leer te beschermen, welke leersoort dan ook. Hiermee maakt u het leer water- en vuilafstotend. Echter 1x inspuiten, na aanschaf, is niet voldoende. U dient dit om de paar weken te herhalen. Door gebruik van de schoenen zal de werking namelijk minder worden.
 
Het onderhoud
Glad leer heeft een verflaag gekregen, deze kan je behandelen met schoensmeer op kleur of met lederwax voor het gevette glad leer.
 
Nubuck en suède (en evt ook split) hebben een verfbad gekregen, waardoor ze door en door gekleurd zijn. Een voordeel hierbij is, dat gebruikte neuzen er minder snel kaal uitzien. Je kan het behandelen met vloeibaar schoensmeer, welke vaak in deppers te  verkrijgen zijn. Ook deze deppers zijn op kleur.
Tegenwoordig is er een doekje op de markt wat vuil en bijna alle vlekken uit suède kan krijgen. Deze is uiteraard ook bij ons verkrijgbaar. 
  
Mochten er nog vragen zijn, schroom niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag verder.

geen verzendkosten vanaf 50 eurokinderschoenen winkel leiden
Openingstijden
maandag gesloten
dinsdag t/m vrijdag 9:30 - 17:30
zaterdag 9:00 - 17:00

Waarom u het ook wilt ervaren?

sinds 1955 ervaring met               kinderschoenen

scherpe prijzen

advies nodig? neem contact op

bestel zonder registratie

beveiligd betalen
Betaal en verzend opties

best shoe deals
online bij kinderkleding-kinderschoenen.nl


Klantenservice 06 - 21666333

    BTW NL174276230B01 / KVK 28113885 / info@oerlemanskinderschoenen.nl

    Copyright © 2017 - kinderkleding-kinderschoenen.nl